Sunday, April 4, 2010

T.E.L.E.M.A.T.C.H



Telematch ni satu rancangan dr negara nun jauh kat barat sane tu, German. walaupon dr german tp kat malaysia dityangkan gak. hihihi...bg gua la rancangn ni mmg syok sbb die gameshow yg byk game2 pelik n sume participant kene pakai costume yg lawak.jahat gile gua.ditambah pulak style gaye rambut n baju pengacare yg kirenye paling hip tahun 70s tp tu yg tambah spice kat game tu. gua stil ingat gua slalu tgk time gua kecik2 dulu.tp yg paling syok bile astro ceria siarkan balik n bonus utk gua n maybe org2 lain gak,eshow telematch ni dibuat dlm bahase melayu( n gua dpt tau yg 1 of my cousin ade menyumbang dlm buat skrip alihbahase gameshow ni - credit 2 her!)hehehe...slalu yg buat keje2 alihbahase tu din beramboi n ac mizal.tp yg paling gua xtahan bile din beramboi yg buat. sgt2 lawak okeh boleh bikin gua punyer isi perut terkeluar. translation lawak din beramboi yg agak kasar n merapu tu dlm telematch tu la yg buat aku gelak. tp sayangnyer hayat hidup die tak lame. akibat penyakit denggi berdarah din beramboi telah kembali ke rahmatullah. al Fatihah buat arwah..



Almarhum Mior Ahmad Fuad Mior Badri a.k.a Din Beramboi

- gua akan ingat telematch sampai bile2 sebab lu din

3 comments:

siLLy miZzY said...

btol2.n din bwat lg lawak dr ac mizal.

keyno said...

yeah! couldn't agree mo

Qim Zul said...

sape ade link telematch din beramboi tu meh la bagi link donlod.......lame cari ni....last tengok mase ade kt astro ceria taun 2007 tak silap...